Home > Diversiteit, Gelijke Kansen, Persberichten > KV en Racing Mechelen kleuren roze voor Internationale Dag Tegen Homofobie

KV en Racing Mechelen kleuren roze voor Internationale Dag Tegen Homofobie

Op 17 mei is het de Internationale Dag Tegen Homofobie. De stad Mechelen en het Meldpunt Discriminatie brengen dit op een speciale manier onder de aandacht: De voetballers van zowel KV Mechelen als Racing Mechelen trokken voor de gelegenheid een roze voetbaloutfit aan. En het stadhuis wordt in het roze ingepakt. Met de slogan ‘Homofobie? Geen bal aan!’ wil de stad samen met de voetbalploegen de verdraagzaamheid rond holebi’s vergroten.

De Internationale Dag Tegen Homofobie is de dag waarop holebi-organisaties internationaal aandacht vragen voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. 17 mei is daarbij erg symbolisch: op die dag in 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Tot dan toe stond homoseksualiteit op de lijst als psychische aandoening.

De stad Mechelen pakt dit jaar uit met een bijzondere actie. De stad vond in de voetbalploegen KV Mechelen en Racing Mechelen twee bereidwillige partners om de boodschap tegen homofobie kracht bij te zetten. “Dat voetbal een mannensport bij uitstek is, hoeft geen betoog. Toch hoor je vaak van op de tribune nog mensen roepen: homo! Het feit dat ‘homo’ nog steeds als scheldwoord wordt gebruikt, maakt duidelijk dat zo’n Internationale Dag nog steeds nodig is”, aldus schepen van Gelijke kansen Ali Salmi. “Het Meldpunt Discriminatie krijgt ook anno 2011 nog steeds klachten van burgers die gediscrimineerd worden op basis van hun seksuele geaardheid.”

Om de actie extra in de verf te zetten, kreeg het stadhuis een roze look. Daarnaast maakte de stad Mechelen gepersonaliseerde shirts voor beide voetbalteams en organiseerde ze een fotoshoot. ‘Homofobie? Geen bal aan!’ luidt de slogan van de actie. De foto werd op een levensgroot bord gekleefd en op de Grote Markt geplaatst. Iedereen kan zo samen met de voetballers op de foto en de boodschap mee verspreiden. De gehandtekende shirts worden vervolgens per opbod, via ebay, verkocht. De opbrengst ervan gaat naar vzw Mechelse Hattrick, die sociale integratieprojecten opzet rond het Mechelse voetbal. Wie wil bieden op een unieke, gepersonaliseerde en gehandtekende outfit van zijn favoriete KV- of Racing-speler, kan bieden via http://www.mechelen.be/dagtegenhomofobie.

“De stad Mechelen, KV Mechelen en Racing Mechelen respecteren holebi’s. Samen willen we deze boodschap aan alle inwoners en voetbalfans overdragen. Want respect voor elkaar is de basis van een professionele sportcompetitie en elke goede samenleving. We hopen dat we met deze actie ons steentje kunnen bijdragen op dat vlak”, zo vinden KV-voorzitter Johan Timmermans, Racing-voorzitter Frank Dietens en burgemeester Bart Somers.

Praktische info
17 mei 2011 – Internationale Dag Tegen Homofobie
www.mechelen.be/dagtegenhomofobie

Advertenties
 1. cornelis ria
  29/07/2011 om 18:32

  “een sportief initiatief op alle vlak!”

  veel succes en geen blessures meer voor de kempense kevin geudens

  “mijn westerlo”–kevin geudens……..(remember kevin?)

  ria cornelis

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: